Öne Çıkanlar eğitim SabancıVakfı 24kasımöğretmenlergünü köyokulu faydatopluluğu

Yabancı öğretmenlerden Türk meslektaşlarına büyük övgü    

 İTÜ GVO'lu öğretmenler farklı ülkelerden gelen meslektaşlarına ev sahipliği yaptı ve okul bünyesinde gerçekleştirilen iyi uygulamalarla ilgili bilgi paylaşımı gerçekleştirdi. İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Dr. Sedat Üründül Anaokulu, Erasmus+ Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar Projeleri kapsamında “Mutlu çocuklar oyunlar ve hikayelerle öz güvenlerini geliştirir” konulu projesi ile 4 ülkeden toplam 13 öğretmeni ağırladı. Öğretmenler sınıflarda 5 gün boyunca yaptıkları gözlemlerden övgüyle söz etti ve hazırladıkları proje etkinliklerini tüm yaş gruplarındaki öğrencilere uygulama fırsatı buldu. 

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Dr. Sedat Üründül Anaokulu,  2009 yılından bu yana sürdürdüğü Avrupa Birliği Stratejik Okul Ortaklıkları Projeleri kapsamında yürütülen 3. proje olan   “Mutlu çocuklar oyunlar ve hikayelerle öz güvenlerini geliştirir” (2020-2023 “Happy children’s build self confidence through games and stories”) ile Türkiye hareketliliğini 27 Mart - 1 Nisan 2023 tarihlerinde anaokulunun ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Romanya, İspanya, Slovenya ve Portekiz'den toplam 13 öğretmen okulda ağırlandı. Proje kapsamında hikaye ve oyun yoluyla çocukların öz güven gelişimini desteklemek ve bu sayede yaşam boyu mutlu ve öz güvenli bireyler olmalarına olanak sağlamak amaçlanıyor. Her ay, öz güven konulu bir hikaye ve bir oyun yaş gruplarına uygun olarak gerçekleştiriliyor.

Yabancı öğretmenler Türk meslektaşlarıyla ilgili övgü dolu değerlendirmelerini video ile paylaştı

Hafta boyunca Dr. Sedat Üründül Anaokulu’nda sınıf gözlemleri yapan ve etkinliklere katılan yabancı öğretmenler, kendi ülkelerinde uygulanan yöntemlerle ilgili sunumlarını da paylaştı. Meslektaşları ve Dr. Sedat Üründül Anaokulu ile ilgili olumlu değerlendirmelerde bulunan öğretmenler, çocukların aktivitelere keyifle katıldığını, kendileriyle kolaylıkla İngilizce iletişime geçebildiklerini ve her şeyden önce mutlu bireyler olarak yetiştiklerini ifade etti. İTÜ GVO’lu öğretmenlerin misafirperverliği, profesyonelliği ve zengin bir içeriğe sahip olan programlarıyla ilgili olumlu geri bildirimler veren öğretmenler, verimli geçen 5 günün ardından keyifli bir şekilde ülkelerine geri döndü.

Uluslararası projeler ile deneyimlerin, yenilikçi yaklaşım ve uygulamaların karşılıklı paylaşılması ve  geliştirilmesi hedefleniyor

 Konuyla ilgili bilgi veren Dr. Sedat Üründül Anaokulu Müdürü İlkay Yılmaz 
öğrenci ile öğretmen ve öğretmen ile yönetici arasındaki iş birliğinin, takım ruhu ile çalışabilme yetkinliklerini geliştirdiğini ve desteklediğini ifade etti. Yılmaz’a göre uluslararası projeler velilerin ve proje sürecine dahil olan tüm öğrencilerin hem etkinliklere hem de sosyal faaliyetlere olan ilgisini artırıyor. Projeler öğrencilerin kendilerini ifade edebilmesine, öz güven gelişiminin desteklenmesine, projeye dahil olan tüm paydaşların sadece proje ortağı ülkeleri değil aynı zamanda kendi ülkelerinin kültürlerini de öğrenme ve araştırmalarına olanak sağlıyor. Eğitim müfredatıyla bütünleştirilen proje çalışmaları, birçok becerinin geliştirilmesi için de alan açıyor. Öğretmenlerin mesleki bilgi ve becerilerini, sosyal beceri ve kişisel sorumluluklarını ve yabancı dil yeterliliklerini geliştirme imkanı sağlıyor. Bu hedef doğrultusunda okulda 2009 yılından bugüne toplam 3 Avrupa birliği projesi gerçekleştirildi. 14 ortak ülkeye 20’nin üzerinde öğretmen hareketliliği gerçekleştirerek farklı ülkelere ait kültürler ve eğitim sistemleri hakkında gözlem yapma, bilgi sahibi olma ve Türkiye’deki iyi uygulamaları uluslararası meslektaşlarla paylaşma fırsatı yakalandı.
 

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Hakkında

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Türkiye'nin ve dünyanın geleceğine aktif katkıda bulunmaya hazır genç aydınlar yetiştiriyor

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, 250 yıllık köklü geçmişi ile dünyanın en eski teknik üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi ailesinin bir parçası olarak, 2000 yılında, İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulmuştur. Bugün, İstanbul’da Maslak ve “Erken Müzik Eğitimi” sertifikası sunan Mini Konservatuvarın yer aldığı Beylerbeyi Kampüsünün yanında, franchising sözleşmesiyle de İzmir’de; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde toplam 2395 öğrenciye eğitim verilmektedir.

 Okullar; bireysel farklılıklara saygılı ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda zenginleştirilmiş akademik programı ile; Türkiye’nin ve dünyanın geleceğine aktif katkıda bulunmaya hazır, özgürlüklere ve insan haklarına saygılı, meraklı, hoşgörülü, genç aydınlar yetiştirmek için çalışmaktadır. Okulun mezunları Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitimlerine devam ederken; bilimden, sanata, girişimcilikten spora pek çok alanda önemli başarılara da imza atmaktadır. 9 branşta faaliyet gösteren İTÜ GVO Spor Kulübü bedenen ve zihnen sağlıklı bireyler yetiştirmenin yanı sıra etik değerleri yüksek, örnek insanî becerilere sahip sporcular yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol