Sakıp Sabancı Lisesi'ni dereceyle bitiren 3 öğrenciye Sabancı Eğitim Ödülü

2021-2022 eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet töreninde, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’ni dereceyle bitiren öğrenciler Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri’nin sahibi oldu. 

2021-2022 eğitim-öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet töreninde, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’ni dereceyle bitiren öğrenciler Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri’nin sahibi oldu. 

Sakıp Sabancı tarafından 1994 yılında gençlerin eğitim alanındaki başarılarını teşvik etmek amacıyla başlatılan ve her yıl Sabancı Vakfı sorumluluğunda aralıksız devam eden “Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri” 2021-2022 yılı eğitim öğretim yılında da sahiplerine kavuştu. Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’ni dereceyle bitiren 3 öğrenci, toplamda 50 Cumhuriyet altının sahibi oldu. 

Öğrencilere ödülleri ve sertifikaları; Melisa Tapan ve Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’ın katılımıyla gerçekleşen mezuniyet töreninde verildi. Okulu birincilikle bitiren Anıl Gülez’e 25, ikincilikle bitiren Melike İşçi’ye 15 ve üçüncülükle bitiren Barış Cem Bakay’a 10 Cumhuriyet altını takdim edildi.  

Törende mezun olan öğrenciler için konuşma yapan Melisa Tapan, “Sizler geleceğinizi şekillendirmek üzere buradan mezun olurken; böylesine donanımlı bir okulun öğrencisi olduğunuz için de çok şanslısınız. Bundan sonraki süreç, sizin hedefleriniz ve beklentilerinizle şekillenecek.  Hangi alanda gelişim göstermek, hangi üniversiteye gitmek, hangi bölümde okumak isterseniz isteyin unutmamanız gereken bir nokta var. Eğitiminizi ve kişisel gelişiminizi yaşınız, unvanınız ne olursa olsun sürdürmeye devam edin. Gelişmekten vazgeçmeyin. Hızla değişen bu dünyada topluma katkı sağlamayı amaçlıyorsak sürekli ama sürekli öğrenmeli ve öğrendiklerimizi hayata geçirmeliyiz. Bana eğitime yatırımın en değerli iş olduğunu öğreten dedem Sakıp Sabancı’yı bu vesileyle özlemle anıyor; öğrenmekten ve eğitimden asla vazgeçmemenizi diliyorum.” dedi. 

Türkiye’nin köklü ve önde gelen liselerinden olan Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nden bu öğretim yılında 148 öğrenci mezun oldu. Her sene olduğu gibi bu yıl da mezunlar arasından Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) en yüksek puanla üniversiteye yerleşen üç öğrenciye lisans öğrenimleri süresince “Sakıp Sabancı Başarı Bursu” verilecek. Ayrıca YKS’de herhangi bir puan türünde sıralamada ilk 20 bin öğrenci arasına girerek Sabancı Üniversitesi'ne yüzde 50 burslu olarak yerleşen öğrencilerden en yüksek yerleşme sıralama başarısı elde eden 3 öğrenciye de Sabancı Üniversitesi öğrenim ücreti muafiyeti verilecek.

Haberler