Türkiye'de hayat durdu; Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşu...

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyetine intikalinin 84'ncü yıl dönümünde Türkiye'nin her noktasında olduğu gibi yurt dışı temsilciliklerde ve Türklerin olduğu her noktada saat 09.05'te hayat durdu, vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyetine intikalinin 84'ncü yıl dönümünde Türkiye'nin her noktasında olduğu gibi yurt dışı temsilciliklerde ve Türklerin olduğu her noktada saat 09.05'te hayat durdu, vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla tüm Türkiye'de cadde ve sokaklarda vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Yine aynı şekilde, yurt dışı temsilcilikler ve Türk  Vatandaşlarımızın bulunduğu yurü dışı noktalarında da saygı duruşu yapıldığı bildirildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı nedeniyle Anıtkabir’de düzenlenen anma törenine katıldı.

Anıtkabir’deki tören, devlet erkânının Aslanlı Yol’da yürüyüşü ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyet, Anıtkabir’de saat 09.05’te Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Misak-ı Millî Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, ebediyete irtihalinizin 84. yıl dönümünde zatıalinizi, kahraman silah arkadaşlarınızı ve canları pahasına istiklalimize sahip çıkan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyoruz.

'En büyük eserim' dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'ni 85 milyon olarak 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz.

Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürene kadar durmayacak, saldırılar karşısında yılmayacak, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ruhun şad olsun.”

Her sene olduğu gibi, Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 09.05'te köprüde kontak kapatan sürücülere, görevli polis memurları da katıldı. Araçlardan inilerek saygı duruşunda bulunuldu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, farklı birimlerde görevli polis memurları saygı duruşunda bulundu.Haberin Devamı

Yeni DS 9 sizinle tanışmak için şimdi DS STORE’larda. Her Ayrıntıda MükemmellikDS Automobiles

Maltepe'de Atatürk için saygı zinciri ve dalışıHaberi görüntüle

DOLMABAHÇE SARAYI

Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 84.yılında Türkiye'nin dört bir yanından birçok kişi Dolmabahçe Sarayı'na geldi. Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalındı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84'üncü yıl dönümünde tüm yurtta saygı ve rahmetle anılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk'ün 10 Kasım 1938 günü saat 09'u 5 geçe hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'na gelenler tek yürek olarak Atatürk'ü andı.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 71 numaralı odada tören düzenlendi. Karanfiller Atatürk'ün vefat ettiği yatağına bırakıldı. Tören sırasında 7'den 70'e birçok insanın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Öğrenciler Atatürk'ü marşlar okuyarak andı.

"O OLMASAYDI HİÇBİR ŞEY OLMAZDI"

Anma törenleri için Fethiye'ten geldiğini belirten Berat Tunay "Buranın çok değişik bir atmosferi var. İnsan ister istemez duygulanıyor. Sonuçta bir ülke bırakıldı bize. Atatürk için buradayız." dedi.

Kıbrıs Gazisi Erdem Misliyok "Her sene gelmeye çalıştım. Atatürk için bir şiir yazmıştım. Kızımın arzusuyla, Atatürk'ün dünyaya geldiği yerde okudum. Kendimi Çok mutlu ve ona yakın saydım. Atatürk'ün boyu ile benim boyum aynı. Bu kadar benzerlik bile mutlu olmaya yetiyor. Gerçekten o olmasaydı hiçbir şey olmazdı" diye konuştu.

Tören için İzmir'den gelen Arda Mert Abaylı "İçimde mutluluk var, çok fazla şehit verdik. Bu vatan topraklarını geri almak için savaştık. Bu çok güzel bir duygu" dedi.

8 yaşındaki Hümeyra Bektaş "Çok güzel bir yer. Buraya geldiğim için gurur duyuyorum. Çok güzel bir insan, keşke ölmeseydi" dedi.

MADENCİ VE YOL İŞÇİLERİNDEN SAYGI DURUŞU

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıl dönümü dolayısıyla Karabük, Zonguldak ve Bartın’da maden işçilerinden, yol inşaatı işçilerine, trafikteki vatandaşlar saat 09.05’i gösterdiğinde Atatürk’e saygı duruşunda bulundu.

İNŞAAT İŞÇİLERİNDEN İSKELEDE ATA'YA SAYGI

Çankırı'da, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı önüne çelenklerin bırakılmasının ardından sirenler çaldı ve saygı duruşu gerçekleştirildi. Atatürk Bulvarı'ndaki özel hastanenin dış cephe iyileştirme çalışmalarını yapan inşaat işçileri, Ata'yı anmak için işlerini bırakıp iskele üzerinden saygı duruşuna katıldı.

2 dakika boyunca saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan işçiler, ardından çalışmaya devam etti.

İSTANBUL

İSTANBUL BAROSU YÖNETİCİLERİ DE 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİNDE 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,  ebediyete intikalinin 84’ncü yılında saygıyla, özlemle andık.

Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen anma törenine İstanbul Barosu’nu temsilen Başkan Av. Filiz Saraç katıldı. Av. Filiz Saraç’a, Başkan Yardımcısı Av. Ali Gürbüz, Genel Sekreter Av. Burcu Öztoprak Alsulu, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Gülderen Z. Kavak Yıldırım ile Av. Sinan Naipoğlu eşlik etti.  

Taksim’deki anma töreninde sırasıyla İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç;  siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sundu.

Ardından da Büyük Önder Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, anıttaki Türk bayrağı yarıya indirildi.

Gazilerin ve vatandaşların da hazır bulunduğu anma programı, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Törenin ardından, Cumhuriyet Anıtı önünde baro üyesi avukatlar fotoğraf çektirdi.

ANADOLU ADALET SARAYI 10 KASIM ATATÜRKÜ’Ü ANMA TÖRENİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca da düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’ne İstanbul Barosu’nu temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Av. Bahar Ünlüer Öztürk katıldı.

E Blok girişindeki Atatürk Anıtı’na İstanbul Barosu çelengi sunan  Av. Bahar Ünlüer Öztürk’e,  İstanbul Barosu Denetim Kurulu Üyesi Av.Gülçin Aru Cantürk ile Av. Yusuf Can Delipınar, Anadolu Adliyesi Bölge Temsilcileri Av. Özlem Aksungar, Av. Gönül Kapağan Kocabey,  Av. Zeynep Gülden Turan, Av. Mehmet Nejat Şen;

Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Abdullah Onur Eyüpoğlu ile Başkan Yardımcısı Av. Volkan Bahadır da eşlik etti. 

Atatürk’ü anma törenine çok sayıda avukat meslektaşımız ile Anadolu Adalet Sarayı’nda görev yapan baromuz personelleri katıldı.

KONYA

Konya'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası için Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Garnizon ve 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Törende, saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada törene katılanlardan bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Duygu dolu anlar yaşayan emekli öğretmen Fatma Menekşe, "Bize, öyle bir işlendi ki Atatürk sevgisi, vatan sevgisi, bayrak sevgisi. Bando sesini duyunca tüylerim ürperiyor. Bu bende çocukluğumdan beri olan bir şey. Tabii ki, Atamızı kaybetmenin acısı yıllar, yıllar geçse de bize çok büyük bir şekilde işlendi. Kendimi tutamadım" diye konuştu. 

Gözyaşlarını tutamayan Hatice Erkoç ise "Çok duygulandım. Bu günlerimizden Atatürk'ümüzün günlerine dönmeyi çok istiyorum. Vatanımızı kurtaran oydu" dedi.

Konya'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'nde vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı

GİRESUN

 Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yıl dönümü anma programı, 10 Kasım Perşembe günü saat 08.45’te Giresun Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma töreni, Atatürk Anıtı’na   Vali  Enver Ünlü tarafından çelenk konulması ile başladı. Akabinde Giresun Belediye Başkanlığı, BARO Başkanlığı ve siyasi parti il temsilciliklerinin çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Anma programı, saat 09.05’te iki dakika boyunca çalınan siren sesleri eşliğinde gerçekleştirilen saygı duruşu ile devam etti. Valilik önündeki program, İstiklal Marşı  eşliğinde bayrakların yarıya çekilmesi ile sona erdi.

Çelenk sunma törenine; Vali Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Av.Aytekin Şenlikoğlu ile askeri ve mülki erkân katıldı.

TRABZON

Trabzon'da anma töreni, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başladı. Saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalıp, saygı duruşuna geçildi, ardından da İstiklal Marşı okundu.

SİVAS

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde anma programı düzenlendi. Törene Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 5'inci Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu ile kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk bırakılmasının ardından saat 09.05'i gösterdiğinde, 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Sirenler eşliğinde yapılan saygı duruşuna İnönü Bulvarı üzerindeki araç sürücüleri kornalarla eşlik etti. Kent meydanındaki vatandaşlar da saygı duruşuna geçti. Saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı okundu. Vali Şimşek, şeref defterini imzaladı. 

ANTALYA

Antalya Valiliği'nce düzenlenen anma programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Programa Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve kent protokolü ile siyasi partilerin temsilcileri, çok sayıda kamu kurumu yöneticisi ve vatandaşlar katıldı.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde, Atatürk'ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Siren sesiyle birlikte herkes saygı duruşuna geçti. Daha sonra İstiklal Marşı okundu, Türk bayrağı yarıya indirildi. Resmi törenin ardından Antalya El Ele Platformu üyesi çok sayıda meslek kuruluşu, siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü temsilci ve üyelerince de Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Kentin birçok noktasında da saat 09.05'i gösterdiğinde, saygı duruşunda bulundu. Konyaaltı sahilinde denize girmeye gelenler de saygı duruşuna katıldı.














 

Haberler