TEGV 'den Kastamonu Halime Celal Budak İlkokulu’nda tasarım ve beceri atölyesi

TEGV ve Lloyd’s Register Foundation’ın desteğiyle Kastamonu’daki Halime Celal Budak İlkokulu’nda kurulan tasarım ve beceri atölyesi açıldı

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Lloyd’s Register Foundation’ın desteğiyle Kastamonu’daki Halime Celal Budak İlkokulu’nda kurulan “Tasarım ve Beceri Atölyesi” 9 Ocak Pazartesi günü gerçekleşen törenle açıldı.

27 yılda 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) ve Lloyd’s Register Foundation’ın desteğiyle Kastamonu’daki Halime Celal Budak İlkokulu’nda kurulan “Tasarım ve Beceri Atölyesi” 9 Ocak Pazartesi günü gerçekleşen törenle açıldı. Törene Kastamonu Devrekani İlçe Kaymakamı Ahmet Coşkun, Kastamonu Devrekani İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Görür, Kastamonu Devrekani Temel Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Kaya ve Bilal Azizoğlu, Kastamonu Devrekani İlçe Emniyet Amiri Mekan Sivrikaya, Kastamonu Devrekani İlçe Jandarma Komutanı Oğuz Doğan, TEGV yetkilileri, Devrekani ilçesindeki okul müdürleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. 

“Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz”

Açılış öncesi öğrencilerle sohbet eden Kastamonu Devrekani İlçe Kaymakamı Ahmet Coşkun, öğrencilere “Çalışmalara hemen başlamışsınız. Teknolojiyi kullanacağız değil mi?” diye sordu. Öğrencilerden evet yanıtını alan Coşkun, “Atölyemiz hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” diyerek atölyenin açılışı gerçekleştirdi. Açılış kurdelesi kesiminin ardından atölyeyi gezen Coşkun, öğrencilerle sohbet ederek, onların atölyede yapacakları projelerini dinledi. 

Multi-disipliner bir öğrenme modeli 

TEGV’in 8-14 yaş arasındaki çocukları için kurduğu Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. Çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren tasarım ve beceri atölyeleri eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde, 24 ilde 8 Eğitim Parkı, 28 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği ile toplam 55 etkinlik noktasında çocuklara eğitim desteği vermeye devam ediyor.

Haberler